Flavon

Революция в хранителните добавки

Flavon предлага своите висококачествени продукти хранителни добавки в нетрадиционна иновативна форма:
– Basic и Premium продукти – гелообразна консистенция, опаковка – стъклени бурканчета
– Peak продукти – маслено-водна хидроколоидна емулсия, разфасовка – сашета

И помага за:
– намаляване на дела на наситените мастни киселини
– увеличаване на приема на фибри
– увеличаване на консумацията на зеленчуци и плодове

Препоръчва се да се консумират поне 400-700 гр зеленчуци и плодове дневно!

Плодове и зеленчуци

Консумацията на плодове и зеленчуци е от първостепенно значение за оптималното функциониране на нашия организъм. Те са източници на хранителни вещества, които способстват за укрепването на стомашно-чревната и имунната ни система. Положителното им въздействие се дължи на биологично активните вещества като витамини, фибри, белтъчини, антиоксиданти и съединения с полифенолонен характер. Ежедневното хранене ни осигурява ограничени дози от тези защитни фактори. Продуктите Flavon могат да ни помогнат винаги да консумираме разнообразие от висококачествени плодове и зеленчуци.
Значими активни вещества в продуктите на Flavon са полифенолите (флавоноидите, каротеноидите) и органичните съединения, съдържащи сяра и азот (хлорофил, бета-каротен, ликопен, лутеин).

Растителни масла

Важен източник на енергия за човешкия организъм са различните мазнини, включително мастни киселини с растителен произход, които са задължително необходими за здравето. Такива са есенциалните полинаситени мастни киселини омега-3 и омега-6. Тялото ни не може да ги произвежда самó, затова трябва да си ги набавяме чрез храната. Използваните в нашите продукти студено пресовани масла са богати източници на тези биологично важни мастни киселини. Освен това те са богати на витамини, полифеноли и каротеноиди и имат значителни биологични, синергични и антоаксидантни ефекти.

В човешкия организъм най-важните източници на енергия са различните мазнини. Те участват  в производството на енергия, подпомагат усвояването на мастноразтворимите витамини и поддържат постоянна телесната ни температура. Необходими са за изграждането на клетъчната мембрана, за действието на отделни хормони и също за образуването на витамин D.
В мазнините с растителен произход се срещат и ненаситени мастни киселини, които са абсолютно необходими за здравословния живот, като например есенциалните омега-3 и омега-6 полиненаситени мастни киселини. Организмът ни не е в състояние да ги произведе сам, така че приема им може да си осигурим на първо място чрез храненето. Тези мастни киселини играят важна роля за преноса на кислород чрез кръвта, за растежа, за деленето на клетките, за комуникацията между тях, за регулацията на производството на хормони и за още много процеси на ниво клетка и ниво организъм.
Използваните в нашите продукти студено пресовани масла са богати източници на тези биологично важни ненаситени и полиненаситени мастни киселини. Наред с това те изобилстват с благотворни активни вещества и са много богати на витамини и микроелементи. Важни са техните биологични, синергетични и антиоксидантни ефекти.

Синергичните растителни съставки в продуктите Flavon, със специалните си защитни качества, влияят благотворно върху нашия геном – факт, доказан от многобройни научни публикации.

Суровини и производство

Контролирани суровини от гарантирани доставчици и чисти източници
Зеленчуците и плодовете, използвани в продуктите на Flavon, са брани не в своята търговска, а в своята биологична зрялост и поради това имат високо съдържание на активни вещества (витамини, минерали, полифеноли, флавоноиди).
Патентованите продукти на фирма Flavon се произвеждат по специални и единтвени по рода си процеси и технология. От придобиването на суровината, през производството, опаковането и контрола върху качеството, до складирането – всичко се концентрира в едни и същи ръце, и се извършва на едно и също място, а именно на територията на производствения комплекс на Flavon.
Система за гарантиране на качеството IFS Food: Създаването на система за гарантиране на качеството е основен стълб в производството на хранителни продукти с постоянно високо качество и безопасност. Изборът на Flavon се е спрял върху една от системите с най-строги и комплексни изисквания – IFS Food, която представлява разширение на международния стандарт ISO с допълнителни изисквания.

ГРУПИ ВАЖНИ АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА В ПРОДУКТИТЕ НА FLAVON

ПОЛИФЕНОЛИТЕ са химични съединения, които растенията създават за своя собствена защита, за собственото си съществуване – те действат като щит срещу вредните ултравиолетови лъчи и други пакостни въздействия. Присъстват в почти всяка храна с растителен произход, като количеството и структурата им силно варират. Полезни са и за човешкия организъм, тъй като ефективно обслужват нашите клетки, работата на органите ни и тяхната защита.

ФЛАВОНОИДИТЕ които спадат към групата  на  полифенолите,  участват  в  регулирането на клетъчните процеси, засилват имунната система, намаляват възпаленията, имат антибактериален и антиоксидантен ефект. Антиоксидантите защитават клетките от атаките на тъй наречените свободни радикали, които смущават клетъчния метаболизъм и могат да доведат до наследствени мутации.

ХЛОРОФИЛЪТ е онова вещество в зелените растения, което поглъща енергията на слънчевите лъчи, и опосредства процесите на синтеза, протичащи в растителните клетки. Зеленият е един от най-мощните пигменти, защитаващи здравето. Хлорофилът е важна част и от оптималното хранене, тъй като е вещество със силно антибактериално действие и подпомага естествената детоксикация.

Познатите на всички КАРОТИН И БЕТА-КАРОТИН придават яркия оранжев цвят на морковите и тиквата. В организма ни бета-каротинът по необходимост се превръща във витамин А и това го прави един от най-важните за поддържането на кожата и зрението ни растителни пигменти. Резултатите от изследвания в близкото минало сочат, че каротините имат и множество ефекти като имуностимулатори – например, с приема на тези вещества имунната реакция на организма се подобрява.

Съдържащият се в доматите ЛИКОПИН е разновидност на оранжевия каротин в морковите. Той придава на плодовете и зеленчуците яркочервен цвят, но за разлика от каротина не се превръща във витамин А в организма ни. Има благотворно въздействие като антиоксидант и изпълнява подчертано важна роля за доброто зрение.

СПЕЦИАЛЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

Специалните хранителни добавки, продукт на нашата фирма, се произвеждат по уникални процес и технология. От закупуването на суровината, през фабричната преработка, опаковането и контрола върху качеството, та до складирането, всичко се съсредоточава в едни и същи ръце, и се извършва на едно и също място: на територията на нашето производствено предприятие.

Ние обръщаме голямо внимание на това  да създадем специален производствен механизъм, който отговаря на най-строгите предписания за  безопасност  на   храните.   Преди   продуктите ни да влязат в търговската  мрежа,  те  минават  през експертиза  от  страна  на   компетентния орган в Унгария – Националния институт по фармацевтика и диететика/Националния институт по хранене и диетология, – а в различните страни търговското разпространение се предшества от нотификационна процедура в съответната страна. Нашите продукти трябва да отговарят на множество изисквания, в това число на действащите закони и разпоредби, на потребителските очаквания, както и на правилата за безопасност на храните. Винаги се стремим към това да сме в състояние безрезервно да удовлетворим изискванията, предявени към нас.

По  време  на  производството  ние  не  загряваме, а предпазваме живата материя посредством специална технология, благодарение на което ценните активни вещества остават непокътнати и така ние можем да произведем продукти, богати на витамини и ензими.

Нашите продукти с подневна дозировка – Пийк Фрут и Пийк Веджи – издигат продуктовата гама на ново ниво, и наред с плодовете и зеленчуците осигуряват ежедневен прием и на качествени растителни масла!
Флавон Пийк Фрут  и Пийк Веджи представляват хидроколоидна емулсия масло във вода, създадена с високоскоростно разбъркване. 

ПРОДУКТИТЕ НА FLAVON

Ролята и значението на пресните зеленчуци и узрелите на слънце плодове в храненето са безспорни. Редовната им всекидневна консумация е изключително важна, но трудно решима задача при нормално хранене. Присъствието на нашите продукти на пазара се легитимира от смяната на сезоните, единствената за годината реколта, узряването в търговски условия и принудителното узряване в транспортни условия на вносните продукти, и още много на брой фактори. В нашите продукти Флавон Пийк, Премиум и Бейсик присъстват в концентрирана форма биологично важните съставки на над четиридесет вида плодове и зеленчуци, които по този начин са достъпни всеки ден. Ние се гордеем с това, че в нашите висококачествени продукти са използвани плодове и зеленчуци, брани в състояние на биологична, а не търговска узрялост, благодарение на което те са с високо съдържание на активни вещества (витамини, минерали, пигменти и др.). Важно е също така, че използваме само суровини, които са чисти от каквото и да било химично замърсяване.
Целта ни е нашите хранителни добавки да бъдат такива, че да подпомагат съзнателното хранене и така да способстват за по-добро предаване на генетична информация. С правилно подбрано ежедневно хранене и хранителни добавки може да се постигне оптимално функциониране на имунната система, синхронизиране на биологичния часовник, здраве на нашия геном – цялата наследствена информация за организма, и запазване на хомеостазата му. Хомеостазата е вътрешното динамично равновесие на организма и неговата способност да се адаптира към променливите външни и вътрешни обстоятелства: състояние, при което биологичните параметри са в диапазона, приеман за нормален. За здравата редокс-хомеостаза на организма решаваща роля има митохондрията, която е клетъчен органел, съдържащ специална ДНК и произвеждащ енергия.
Наред с правилното хранене, за поддържането на здравето ни са важни и постоянното използване на мозъка, правилно подбраната редовна физическа активност и освобождаването от стреса. Поради това, че хранителните навици стават все по-осъзнати, и поради нарастващата роля на здравните тенденции, ориентирани към бъдещето, поддържането на здравето днес се е превърнало в отделен клон от науката и един от неговите стълбове е съвременното хранене. В контекста на поддържането на здравето често чуваме колко важно е храненето: у все повече хора възниква потребността да използват научно обосновани, ефективно работещи и поддържащи здравето на клетките хранителни добавки. Въздействието на хранителните вещества върху генома, върху генната експресия, върху ДНК, върху белтъчините и върху целия процес на обмяна на веществата се изучава от самостоятелен клон на науката – това е нутригеномиката, която се занимава с изучаването на въздействието на храненето върху генетичната информация на индивида. В същата сфера са и изследванията на нутригенетиката, само че това направление използва други подходи, а двете се допълват взаимно.
Синергетичните, растителни биоактивни съединения в продуктите Флавон, разгръщайки специалните си защитни ефекти, влияят положително върху нашия геном; това се доказва от многобройни научни изследвания.

FLAVON KIDS

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: 
+ на деца, бременни жени и кърмещи майки
+ ако детето ви не консумира достатъчно количество плодове
+ защото съдържа веществата, необходими на развиващия се организъм
+ защото добавяме витамини за още по-голяма ефективност
+ защото осигурява значителна част от активните вещества в плодовете
Подробности тук

FLAVON GREEN

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
+ на всеки възрастен
+ ако не консумирате достатъчно количество зеленчуци
+ ако е важно приемането на активните вещества от чист източник
+ ако искате да консумирате зеленчуци в изцяло нова форма
+ на съзнателните потребители като част от една модерна диета
Подробности тук

FLAVON JOY

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
+ на всички възрастови групи, от децата до най-възрастните
+ ако сте подложени на повишен стрес; редовно спортувате
+ ако имате нужда от повече психическа а енергия
+ ако искате да задоволите здравословно копнежа си за сладкиши
+ ако съзнателно бихте избрали синергията на какаовите зърна, древните подправки, супер плодовете и зеленчуците
Подробности тук

FLAVON PROTECT

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
+ на хора от средна възраст до най-възрастните
+ ако вашият организъм има нужда от по-голяма защита
+ ако копнеете за естествена хранителна добавка
+ ако искате да консумирате плодове в концентрирана форма
+ ако искате да се наслаждавате на синергията на специалните съставки
Подробности тук

FLAVON MAX+

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
+ ако живеете богат на движение, спортен живот
+ ако сте подложени на по-висок от обикновения оксидативен стрес
+ на нередовно хранещи се ръководители на компании, мениджъри
+ ако наред с тежестта на постоянен стрес, работите и по 12-16 часа на ден
+ на възрастни, които обръщат внимание на физическата и психическата кондиция
Подробности тук

FLAVON MAX

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
+ на всеки възрастен, грижещ се за здравето си
+ ако се храните еднообразно
+ ако е важно здравето ви и здравето на вашето семейство
+ ако не консумирате достатъчно количество плодове
+ ако искате да се наслаждавате на преимуществата на един иновативен продукт
Подробности тук

FLAVON GREEN+

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
+ на всички възрастови групи, от децата до най-възрастните
+ако търсите висококачествен зеленчуков продукт
+ ако искате да допълните дневната си консумация на зеленчуци
+ ако искате да консумирате зеленчуци в концентрирана форма
+ защото добре хармонизира с другите продукти на Flavon
Подробности тук

Флавон Пийк Фрут / Flavon Peak Fruit
 • Няколко пъти по-висока стойност на съдържанието на полифеноли, спрямо останалите продукти Flavon
 • Продуктът действа в уникална синергия между плодове и масло
 • Съдържа бета глюкан, който има благоприятно въздействие върху чревната флора
 • За бързо справяне с грип и вирусни заболявания
  Подробности тук
Флавон Пийк Веджи / Flavon Peak Veggie

Peak Veggie хранителна добавка в саше х 10 гр. Продуктът действа в уникална синергия между зеленучуци и масло. На базата на зеленчукови концентрати, активни вещества и растителни масла, работещи в перфектен синхрон. Висока концентрация на антиоксиданти, комплексни съставки повишаващи значително имунната система. Здраве на клетъчно ниво чрез пълноценно хранене.
Подробности тук

Флавон Фючър / Flavon Peak Future
 • Набавя нужните хранителни вещества за деца, ученици и студенти. Подходящ за деца и бременни жени
 • Защита срещу вредното въздействие на електросмога
 • Омега 3 и омега 6 масла от растителен произход
 • Фитохимичните съединения влияят положително на умствената енергия
 • Пребиотични растителни влакна
 • Осигурява подкрепа в периода на разтеж и развитие на младия организъм
  Подробности тук

 

Как да поръчам?

Как да се регистрирам и да направя първа поръчка във Флавон!