ДНК

Как се променя ЧОВЕШКОТО тяло в днешните времена

July 23, 202411 min read

Започва нова геодинамична епоха

Информация по Академик Миронова и екип учени

Това е резюме на следното видео. https://www.youtube.com/watch?v=XfM_eWrFQpo&t=9113s

Това е част от информация, която академик Миронова е събрала в няколкотомна книга.

По-обширна информация от резюмето на видеото тук (който знае руски): https://proza.ru/2022/01/18/1066

Препоръчвам да гледате (слушате) и това видео, което има пряка връзка с горното. Даже го предхожда: https://www.youtube.com/watch?v=Z5gmPmR9phE&list=PLdKL5F04w6YiDag659ADFqfjckBAPhg9U&index=9

Същото видео, но само със звук с доста по-добри автоматични субтитри на български за тези, които не разбират руски: https://www.youtube.com/watch?v=3p-JmfEx2Dc&list=PLdKL5F04w6YiDag659ADFqfjckBAPhg9U&index=2

А ето и резюмето:

2004 г – цунамито в Индонезия.

Получило се е изместване на оста на Земята.

Това е било необичайно земетресение. При обичайните източникът е отдолу. А силата е насочена нагоре. А в този случай наобратно – от горе надолу.

В действителност тогава започва нова геодинамична епоха.

При това земетресение се е отделила енергия, сумарна на земетресенията за 3000 години назад. Оказва се, че ударът идва от неутронна звезда. Тази звезда е на 50000 светлинни години, но въздействието е усетено мигновено. Тези вълни са основата на Единното поле на съзнанието. В действителност в тази 2004 г. започва епохата на физиката на съзнанието. Освен промяната в земната ос, е стартирала и промяната в нашите тела. Започва да се ражда нов етнос. Започва и краят на старата биохимия. Тя се основава на задължителния клетъчен стрес. При нея всичко се задейства от хормона адреналин. В същината си това е рязко увеличение на мазнините. Тази стара биохимия се държи на 7 токсични вещества. Азотен моноокис NO, амоняк, ацетон, CO2, метан, пероксинитрит и още едно (аудиото е лошо и не се разбира). (Информацията е налична в интернет.) В съвремието се счита, че NO е лечебен, защото управлява всички функционални процеси в клетката. Той е най-активен от седемте вещества. Провежда нервните импулси и особено волевите. В биохимията на задължителния стрес така се изтощава клетката и, останала без енергия, тя умира. Затова живеем грубо 80 години. NO участва и в отпускането на гладките мускули на съдовете. Затова се счита за полезен, защото може да премахне спазмите. Регулира водно-солевия обмен на бъбречния кръвоток. Също влияе на генома на човека. Въобще азотът се счита за един от творящите принципи наравно с водорода, кислорода и въглерода. Амонякът се ражда в нашите органи в резултат на разпадането на аминокиселините. 70-100 гр се образуват на денонощие в кръвта. Това все още е старата биохимия. Има преходен период, през който текат и старата и новата биохимия заедно. Амонякът работи съвместно с NO. А сам е най-силният окислителен радикал. Счита се (според старата наука), че при спорт при съкращението на мускулите непрекъснато се изработва амоняк. Гладките мускули са фабрики за натрупване на азот. Така че проблемът не е натрупването на млечната киселина в мускулите, а натрупването на амоняк. Т.е. той се явява отровно вещество. Но от друга страна той държи мускулния тонус.

Също се говори за коензим Q10. Той е стимулатор на клетките. И се счита, че колкото повече стимулирате ленивата клетка, толкова повече ще живее тя. А всъщност е точно обратното. Въобще той е фермент (ензим), който запуска много реакции. Нужен е за това: клетката постоянно да произвежда енергия в скоби в ущърб на себе си. Работи в режим износване. Защо е необходимо това? За да се задоволява нуждата от енергия на организма, т.е от адреналин и стрес. Т.е. това е биология на програмирания клетъчен стрес. Клетката е програмирана на изтощение и умиране.

NO регулира клетъчното дишане. Той също така е отговорен за токсичното задръстване на всички дихателни пътища. Т.е. с едната ръка храниш кучето, с другата го биеш. NO ражда пероксинитрит. Негативите са много повече от позитивите. Влияе на ДНК чрез мутации. Засяга и митохондиалната ДНК. Ние имаме 2 вида ДНК – ядрена и митохондриална. За ядрената се говори много, но за митохондриалната цари мълчание и при учените, и при езотериците. Някакси не е изгодно и удобно. Митохондриалната ДНК (МХ ДНК) е хранилище за всички нервни болести. Там се съхраняват повече от 800 гена. Ако по някаква причина трябва да се „изключи“, в тялото се прехвърля болестен ген от МХ ДНК към ядреното ДНК. И тялото образно казано „приключва“. И това не винаги е свързано с психосоматиката.

Азотът е свързан с меланина. Меланинът е пигмент на загара. Тази двойка (азот-меланин) разрушава клетъчната мембрана в тъмнината. Натрупват се клетъчни мутации.

Счита се, че източникът на азот в тялото е аминакиселината глутамин. Но в действителност е аргинин. Аргининът е скрит в ДНК. Когато учените казват, че животът е копиране на протеини, са прави, но това е оцеляване. Това не е еволюция. Ние не сме еволюирали от много дълъг период. Всичко е вървяло чрез копиране, понякога неудачно. И цялата биохимия като резултат е била насочена към производство на мазнина. Защото мазнината – това е много, много енергия. Това са липиди, мастни киселини, холестерол и холестирин. Всичко това са части на биохимията на стреса. Енергията на клетките се използва за производство на мазнина все повече и повече.

Каква енергия дава мастната клетка? Една мастна клетка дава 9ккал топлина.

В резултат на повишаващите се вибрационни честоти старата биохимия започва да не работи.

Започва да работи нова биохимия. Тя започва с блокировка на хистамина. Хистаминът е медиатор на болката. Ненужната болка се изключва. Върви мощен процес на регенерация. Болката е ненужна и изчезва или намалява значително. Маха се хистаминът. Върви регенерацията. При това много често регенерацията започва преди да е налична раната. Това е един уникален момент на наслагване на финия и физическия план. Вроденото телесно се пробужда и с тялото може да се води диалог. И то не само в медитация. И тази пълна регенерация полека лека отблъсква имунната система. Имунитетът ограничава животът на клетката. Или образно убива клетката. Имунитетът е необходим в старата матрица (3Д), за да се случват повече превъплъщения за кратък период от време. Но сега имунитетът в този смисъл, който е бил по-рано, вече не е нужен. Какво идва вместо имунитета? Вместо него идва тишината в съзнанието. Защото в този момент се случва връзка с естествените висши структури. Започваме първо да чувстваме, а после да знаем. Знанията идват като опит. Стомахът за първи път от много години (хилядолетия) започва да преработва храната. Защото той е правил много други неща, но не и да преработва храната. Там въобще няма фермент (ензим) за храносмилане.

Какво е правил стомахът? Той е създавал хистамин. А хистаминът създава мазнина, адреналин. А стресът се създава от митохондриите. Сивите кардинали. Стомахът произвежда субстанция „П“. При това има много от нея в стомаха. За обезпечаване на възпалителни реакции с изкуствен произход. Това е официалното название на тази субстанция. На този протеин. При новата биохимия стомахът вече преработва мазнините и те не се трупат по тялото. Т.е. няма надебеляване.

Главният мозък има част, която се нарича амигдала. Това е бившият дом на страха. Добра новина – амигдалата става дом на творчеството.

В нашия мозък се намира туберомамилярное ядро (на руски). С него са свързани всички инстинкти. Засега това ядро остава, но престава да произвежда хистамин в големи количества. Т.е. намалява. Той остава, защото не можем веднага да преминем на новата биохимия. Нашето тяло не може да изтърпи такова натоварване. Просто ще изгори. Тялото умишлено е настроено на ниски вибрации и да се вдигне внезапно е все едно кесонната болест при водолазите. Не трябва изведнъж рязко да се премине. Затова има още и хистамин, и мастни клетки. Но след това идва много интересен момент. Новата биохимия разрушава 2 мощни посредника, свързани с хистамина и неговите производни, както и с глутамата.

С постепенното преминаване към новата биохимия ще се променят реакциите на тялото. В помощ на това има такава гамааминомаслена киселина, която поддържа баланса между новата и старата биохимия. Сменя се не само биохимията, но се сменят и мислите. Новата биохимия се осъществява без токсични вещества. Това става възможно, защото нашето ДНК еволюира.

Ензимът пролин – елемент на новата биохимия. Счита се погрешно, че той е аминокиселина. И се счита, че има 20 аминокиселини. Всъщност са 19 аминокиселини и 1 иминокиселина. При всички аминокиселини в молекулите стои азотен атом. И той управлява всички страшилища. При иминокиселините азотния атом стои в задния двор на молекулата. И той става вместо убиец - живототворящ. Получава се, че когато стои отпред, е малко изкуствена молекула.  Иминокиселините са много, но в нашето тяло е останал само пролинът. Пак повтарям – той е държал всички форми – на молекулите, на обвивките на органите, мембраните на клетките – въобще всички обвивки. С тяхната енергетика. Божествена енергия. Счита се, че пролинът може да се яде. Свързан е с красотата и младостта. Изпъва кожата. Но стомахът не го е усвоявал – по старата биохимия. Ролята на пролина е омаловажавана от учените.

Целият цикъл на Крепс е по старата биохимия. В новата отпада. Той (пролинът) е бил в цикъла на Крепс под названието пируват.

Има резервни части за иминокиселините, за изграждане на новата биохимия. Те се наричат шифови бази. Получава се събиране на блокове, които са разпръснати като мозаечни пъзели. И вече тръгват новите реакции по новата биохимия. Тази нова молекулярна логика съществува вече в идеален вид във висши растения. Растението, което расте и процъфтява зад полярния кръг почти без фотосинтеза се нарича Свинска трева (Борщевик Сосновского). Той живее на амоняк. Амонякът постоянно се разпада и след това се синтезира като затворен цикъл в това растение. Свинската трева е спасителят на света. Събира всички въобразими и невъобразими аминокиселини.

Когато се показва изгаряне на кожата от слънцето, това е мигновен загар. Това е биохимията на клетъчния стрес. Същият този меланин. Който само е чакал как да добави още адреналин. Започват мутациите на ДНК. Свинската трева е като голяма коприва. Когато изследват нейните вещества се оказва, че те са напълно безвредни. Опитвали са се да я унищожат и тя на другата година пораства наново. Даже и след изгаряне на почвата. Нейният фин план се събира с материалния. Може да се случи мигновена регенерация. Свинската трева помага на хората да минат на новата биохимия и като минимум се случва оздравяване. (Забележка моя: мое търсене показва, че единствено полезна е сибирската свинска трева на Сосновски. Обикновената е токсична). В свинската трева става синтез на аминокиселини. При употреба тя изключва хистамина. Регенерацията е фантастична. Стомахът започва да работи.

Какво започва да управлява центрозомата? Сега имаме и центрозома и митохондрии. Митохондриите напускат тялото като изгарят с помощта на свободните радикали на кислорода.

 Чрез центрозомите ние получаваме връзка с фините светове.

 Имало е 7 космически събития. Всяко събитие е свръхнова. Започва разкриването на т.нар. ДНК-боклук. Звездното ДНК на човека. Т.е. минаваме на нашето официално божествено ниво. Също така преброихме, че новото ДНК съдържа 81 кодона. Старото – 64. На базата на тази информация беше създадена Книгата на промените И-Дзин. А после се е открило, че има по-ранна книга „Книга на великата тайна на промените“.

Центрозомата се състои от тръбички. Тези тръбички са като коктейлни сламки. Изградени са от пролин. Микротръбичките са алтернативен маршрут за провеждане на енергията. Открили са, че тези микротръбички (микротубули) са своеобразен вариант на квантов компютър. Той обработва всички варианти и определя оптималния път на движение на енергията. А всички тези квантоности заедно са Единното поле на съзнанието. От всяка тръбичка идва светлина. Те са като световоди. Оптични влакна със синя светлина. Всичко според нуждите на клетката. Но това не е слънчева светлина, а вътрешнобожествена. Затова и на свинската трева не й трябва външна светлина и не й трябва фотосинтеза. Светлината тук може да бъде с различна градация. Може да бъде жълта, луминисцентна, инфрачервена... А центрозомата е като своеобразен циклон със спирална енергия с необходимия цвят. Откъде се взема новата светлинна материя? Тя вече е открита. Професор Михаил Лукин със своята група в Русия и САЩ е открил отлагането на новата светлинна материя. Снимали са я и са я огласили. Когато сме дошли на тази земя, сме били светлинни същества и за да синтезираме материя, точно така сме я отлагали (седиментирали, утаявали). Само че преди това са били необходими милиони години, а сега 70-80 години. Т.е. в нашите тела започват да пулсират нови светлинни молекули. Т.е. отлага се нова светлинна молекула. И това са същите тези нови светлинни физически тела, за които се говори във всички ченълинги. Аз не обещавам, че това ще се случи в това въплъщение, но някакви ключови моменти като промените в стомаха, мозъка, сърцето ще се случат. Това е напълно нова биохимия. Това е което в Тайната доктрина (на Блаватска) се нарича materia lucida и materia matrix.

Задават въпрос относно честотата на Шуман – какво представлява и как влияе нейното повишаване?

Отговор:

Честотата на Шуман и алфа-ритъмът на мозъка са едно и също. Ако се задълбаем се оказва, че алфа ритъмът като такъв не съществува в мозъка. Това по-скоро е някаква изкуствена граница. На тази вибрация е кръвта, която е мост за комуникация между висшите светове. Добре го е написала Блаватская.

Въпрос: Говорихте за вътрешната тишина. А ако чувам гласове, как стоят нещата?

Отговор: Премахнете ги от вашето съзнание! Забранете им да влизат в главата ви. Това най-често идва от низшия астрал. Истинските знания и информации се чувстват. Не се чуват. Това е замърсяване. Боклук, който може да ви даде полуистини, което е по-лошо от лъжа. Казвате си „Аз забранявам да се появявате в тази реалност!“ Влезте в дълбината на неутралността. Представете си, че сте във вътрешността на раковина. Вътре тя е нежна, розовичка, мекичка и това е знак на дълбока неутралност. Това е момент, когато сте само със себе си. В тази тишина се създава умението да сте в баланс. Това простарнство ще ви издигне във високата енергия. Нали вие сте божествени.

Край на резюмето.

 

Back to Blog